Crkva sv. Ivana Pavla II. u Trogiru

Crkva sv. Ivana Pavla II. u Trogiru Crkva sv. Ivana Pavla II. u Trogiru

Nakon dugogodišnjih iščekivanja, trogirski vjernici su dočekali trenutak otvaranja te blagoslova nove crkve s pastoralnim centrom i dječjim vrtićem koji će nositi ime sv. Ivana Pavla II. Svečani blagoslov je u subotu 23. studenoga u 17 sati.

Izgradnja crkve započela je upravo na blagdan sv. Ivana Pavla II. prije tri godine kada je blagoslovljen i postavljen kamen temeljac nove crkve na istočnom ulazu u Trogir na nasipu Brigi.

Ovo je uistinu povijesni trenutak ne samo za župu Gospe od Anđela nego i za cijeli grad Trogir, jer nakon trogirske katedrale nema ovako velikog i važnog kompleksa kao što je nova crkva s pastoralnim centrom i dječjim vrtićem koja uskoro otvara svoja vrata.

Župa Gospe od Anđela najveća je trogirska župa koja ove godine obilježava 45 godina postojanja. Već desetljećima velik broj vjernika misu sluša iz dvorišta jer je župna crkva premalena za sve one koji dolaze na misu.

Građani Trogira, ali i okolice, dobili su ovim izvrstan prostor pastoralnog centra koji će imati mnoštvo društvenih namjena te će zajedno s dječjim vrtićem biti u službi odgoja, obrazovanja, kulture, caritasa i drugih potreba.

Prva misa i blagoslov crkve proslavit će se u subotu 23. studenog u 17 sati, a predvodit će je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije.

Komentari