Dalmatia Green - program 'ozelenjavanja' turističke ponude

Dalmatia Green - program 'ozelenjavanja' turističke ponude

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u sklopu projekta ''Ozelenjivanje'' turističke ponude Dalmacije u suradnji s Udrugom ekoloških proizvođača Dalmacija EKO organizira predstavljanje Dalmatia Green programa s kojim izdvajamo održivu turističku ponudu Dalmacije.

Predstavljanje će se održati u Splitu, u srijedu 13. 12. u 17h u prostoru Centra za regionalne aktivnosti na adresi Kraj sv. Ivana 11 te je podijeljena u dva tematska dijela:

  • U prvom dijelu bit će više riječi o trendovima i perspektivama razvoja održivog turizma te zašto su Slovenci uspjeli kao zelena turistička destinacija i što možete naučiti od njih. Također će biti predstavljen Dalmatia Green program eko certificiranja privatnih turističkih smještajnih objekata i mogućnosti povezivanja s ekološkim proizvođačima Dalmacije.

  • U drugom dijelu slijede odgovori na tehnička pitanja okolišno-odgovornog poslovanja uz prezentacije fotonaponskih sustava (Solar Projekt d.o.o.), LED štedne rasvjete (Mark2 d.o.o.) te inovativnog ION sistema za grijanje i hlađenje (AZ Logistik d.o.o.).

Godišnja stopa rasta potražnje za turizmom temeljenim na prirodi iznosi između 10% - 30%. Istraživanje Booking.com-a otkriva da putnici postaju sve više ekološki osviješteni; skoro polovica ispitanika iz Hrvatske (45%) planira odabrati ekološki prihvatljivije opcije u narednim godinama nego što su to činili do sada. Došlo je vrijeme da napokon implementiramo održivi turizam i u praksi i ''ozelenimo'' turističku ponudu Dalmacije!

Više informacija:www.dalmatia-green.hr

Komentari