Dan hrvatskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige

Dan hrvatskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige

Povodom Dana hrvatskih knjižnica, koji se obilježava 11. studenoga, te Mjeseca hrvatske knjige, Sveučilišna knjižnica u Splitu je za studente i građane pripremila bogati program. Program počinje u ponedjeljak 12. 11. predstavljanjem Glasnika Društva bibliotekara Split.

  • Tribina „Svijet stripa“ održat će se u utorak u 19 sati (sjeverne zgrada, višenamjenska dvorana na 2. katu). U sklopu tribine predstavit će se hrvatski strip „Tajna bijele planine“. Na tribini će biti riječi o ulozi i značenju stripa u popularnoj kulturi te o današnjem statusu stripa u Hrvatskoj.I
  • Izložba “450. obljetnica Hektorovićeva Ribanja i ribarskog prigovaranja” (Odjel specijalnih zbirki, etaža -2) bit će otvorena radnim do 16. studenog 2018., od 8 do 15 sati. Izložbu sačinjavaju dvije sastavnice: 3 fotografska panoa te izložena građa iz fonda Sveučilišne knjižnice u Splitu - različita izdanja Ribanja te rukopisna i tiskana građa povezana s temom izložbe. Prvi pano prikazuje izdanja Ribanja i pjesnikov utvrđeni ljetnikovac Tvardalj. Na drugom je zemljovid s ucrtanom putanjom plovidbe i slikama mjesta koja se spominju u Ribanju. Treći pano prikazuje Nečujam, kamo se Hektorović došao pokloniti uspomeni svojega književnog uzora Marka Marulića. 
  • Izložba Roberta Ćalete „Kratke priče o Agronautima“ (Sveučilišna galerija „Vasko Lipovac“) će biti otvorena do 12. studenog 2018. godine, od  17 do 20 sati.

Komentari