Dan otvorenih vrata vojnog učilišta

Dan otvorenih vrata vojnog učilišta

Foto: HRM

U vojarni "Admiral flote Sveto Letica-Barba" u Splitu danas je održan Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" na kojemu je posjetiteljima predstavljen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Sveučilišta u Splitu i Hrvatskog vojnog učilišta Vojno pomorstvo,

sveučilišni preddiplomski studijski programi Sveučilišta u Zagrebu i Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje te preddiplomski i diplomski studij Aeronautike - smjer vojni pilot.

Tom prigodom, kadeti prve godine Vojnog pomorstva predstavili su studijske programe i organizacije rada tijekom studija te svih obveza i prednosti studiranja na vojnim studijima. 

Posjetitelji su imali priliku razgledati vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i specializirane kabinete u kojima se provodi nastava i obuka. U obilazak je bilo uključeno i razgledavanje brodova Hrvatske ratne mornarice te naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci. 

Studijski program Vojno pomorstvo petogodišnji je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij namijenjen obrazovanju budućih časnika Oružanih snaga RH. Studijski program omogućuje obrazovanje i za potrebe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva unutarnjih poslova. Razvijen je u suradnji Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" sa Sveučilištem u Splitu. Završetkom studijskog programa stječe se akademski naziv magistar/magistra, inženjer/inženjerka vojnog pomorstva: smjer vojne nautike, smjer vojnog brodostrojarstva i smjer vojne elektrotehnike. Prvi naraštaj kadeta Vojnog pomorstva upisan je u akademskoj godini 2018./19. u Splitu.

 

Komentari