Dina pliva za centar za rehabilitaciju Mir

Dina pliva za centar za rehabilitaciju Mir Dina pliva za centar za rehabilitaciju Mir
Gospin otok Gospin otok

Dina Levačić

Na blagdan Svetog Duje, Dina Levačić će zaplivati za centar za rehabilitaciju Mir. Sedmoga svibnja svoju će humanitarnu akciju početi u 14 sati na Gospinom otoku u Solinu, a do splitske Rive će stići oko 17,30 sati. Dođite u ponedjeljak na južnu stranu Gospina otoka i podržimo Dinu prvu Hrvaticu

koja je preplivala La Manche.
 
Centar za rehabilitaciju Mir je ustanova koja skrbi o 80-tak odraslih korisnika od kojih su neki na trajnom smještaju, neki na dnevnom boravku, a neki žive i u inkluziji u Kaštelima i Solinu. U centru se također provodi i rana intervencija za djecu. Neke od mnogobrojnih aktivnosti u centru su likovna radionica, glazbena radionica, sportske aktivnosti i još mnogo toga. I ovoj kao i mnogim takvim ustanovama, nedostaje financijskih sredstava da bi se program provodio još kvalitetnije i prikupljanje tih sredstava je primarni cilj ove humanitarne akcije. 
 
Simpatična djevojka iz Mravinaca prije dvije godine plivala je od Trogira do Splita za udrugu Anđeli, a prošle godine od Omiša do Splita za udrugu Moje dijete Solin.
 
 
Dina Levačić je šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra, te La Manche.

Komentari