Doček vatrenih na splitskoj rivi u 16 sati

Doček vatrenih na splitskoj rivi u 16 sati

Hrvatski nogometni reprezentativci iz naše županije uplovit će danas poslije podne u Split. Službeni program dočeka na Rivi počet će u 16 sati. Dođite i pozdravite naše vatrene kako samo Split i Dalmacija znaju, a tko može neka brodicama izađe u susret ispred luke - najavili su iz gradske uprave.

 

Kulturni pregled počinjemo najavom sportske proslave dočeka hrvatskih nogometaša - od 15 sati na Rivi kreće glazbeni program glazba s razglasa koju pištaju DJ-evi, od 16 sati nastupaju Diktatori. Nogometni reprezentativci na Rivu će doći između 16.30 i 17 sati. U službenom dijelu programa nastupit će: Marijan Ban i Diktatori, Tiho Orlić, Mate Bulić, Alen Nižetić, Guliano i grupa Dalmatino.

Sve Prometove linije koje vode prema središtu grada danas od 13.30 doponoći bit će besplatne. Građani se mole da koriste javni prijevoz kako bi se izbjegle prometne gužve, a svoje automobile parkiraju na obodima grada, parkiralištu groblja Lovrinac i na Poljudu. Također, od 16 sati se za sav promet zatvara zapadna obala i pristup gradu na rotoru kod Banovine.

Radio Split će izravno prenositi doček Vatrenih sa splitske rive.

 

Slavilo se i u ponedjeljak

Split i Dalmacija su i sinoć slaviti, uz glazbu i dobro raspoloženje uz izravan prijenos programa dočeka na Trgu bana Jelačića i to na velikoj pozornici na Rivi.

 

Čestitka nadbiskupa Barišića Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji

 

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je čestitku izborniku Daliću, njegovom stručnom timu i svim igračima Hrvatske nogometne reprezentacije povodom osvajanja srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U čestitci nadbiskup piše:

 

„Sa zlatnom generacijom naših nogometaša postigli ste dugo očekivani uspjeh kojemu se raduju svi građani Lijepe naše. Dok ste Vi putovali Rusijom mi u Splitu, kao i svi u Domovini, željno smo iščekivali početak svake utakmice. Doista smo bili Vaš 12. igrač!

 

Vaš put do finala na ponos je svakom Hrvatu, ali isto tako i poziv da nikada ne prestanemo s željom, trudom i zalaganjem u ostvarivanju dobrih ciljeva. Pokazali ste nam i način kako se dolazi do velikog uspjeha: samo u zajedništvu prožetom poniznošću svakog pojedinca koji se stavlja u službu momčadi.

 

Hvala Vam što ste nas učinili ponosnima, radosnima i sretnima! Hvala Vam što ste stvorili atmosferu zajedništva u hrvatskom narodu! Vjerujem kako ovo nije posljednji put penjanja na tron. Jer Hrvatska i svi Hrvati oko vrata imaju broncu i srebro. Nedostaje nam zlato, a finalnom utakmicom protiv Francuske pokazali ste da nam ono itekako pripada.

 

Neka Vaš budući rad i natjecanja koja nas uskoro očekuju, kao i zasluženi odmor, prati Nebo koje je jučer svojom kišom nešto htjelo reći! Svima čestitam i sve pozdravljam!“

 

Komentari