Donacije bezglutenske hrane za Petrinju

Donacije bezglutenske hrane za Petrinju

Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju pozivamo sugrađane iz Splita i okolice, a posebno one koji već jesu na bezglutenskoj dijeti i razumiju zahtjevnosti takve prehrane, da se odazovu akciji u donacijskom prikupljanju isključivo bezglutenskih prehrambenih artikala

(gotove hrane za djecu i odrasle), kao što su bezglutenski čokolino i slične instant mješavine bezglutenskih žitarica, tjestenina, keksa, pahuljica i namaza bez glutena, sa solidnim rokom trajanja, a na kojima mora biti vidljiva oznaka GLUTEN FREE. 
Artikli se prikupljaju i ciljano po dogovoru šalju u jednu ljekarnu u Petrinji, koja ih izravno dijeli osobama na bezglutenskoj prehrani, koji u toj ljekarni uzimaju samo svoje bezglutensko brašno na recept, a sve ostalo trebaju kupiti. 
Poziv za ovu akciju je već objavljen na fb stranici Društva za celijakiju i GK Mertojak, u čijem prostoru se artikli mogu donijeti u četvrtak,  7. 1. u vremenu od 17 do 19 sati, kada će tamo biti tajnica i dopredsjednica Društva, a nakon ovog termina, uz prethodnu najavu na 021/310-351, ili na 098/1840 515, može se također donijeti i ostaviti u za to pripremljenu kutiju u GK Mertojak, Doverska 17. 
U ime svih oboljelih od celijakije, zahvaljujemo na razumijevanju i empatiji prema ovoj prehrambenoj populaciji, koja ne smije konzumirati veći dio već donirane gotove hrane, niti onu koja se tamo kuha i dostavlja iz javnih kuhinja - ističu iz Društva. 

Komentari