Dvije večeri "Romantike u Saloni"

Dvije večeri "Romantike u Saloni"

Romantika u Saloni i ove godine u dvije večeri za cilj ima “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine priređivanjem tematskih večeri kojima će na kreativan način biti prikazan život u Saloni u antičko doba.

Prva večer događanja - Večer gladijatora i antičkog teatra (subota 21.7.2018. u 21h Amfiteatar) označava početak manifestacije Romantika u Saloni uz borbu gladijatora udruge Spectacula Gladiatoria koje ugošćujemo iz Pule te show s vatrom izvrsne Elsie Angeles novaković u društvu cara Dioklecijana (Nato Pivalica) te carice Priske (Aneta Matulić). Osim borbi gladijatora ovu večer ćemo uživati u monodrami „Klitemnestra“ Marijana Matkovića u režiji Petra Buljevića koju izvodi Ivana Giove Župa (Centar za kulturu Omiš).

Naši posjetitelji će kao i svake godine moći uživati u sajmu antičkih zanata koji je moguće razgledati od 20:30h, gdje će moći zaigrati antički trlju, okušati se u radionici antičkih mozaika, izradi antičkih artefakata...

Druga večer Romantike u Saloni pod nazivom Antičko vjenčanje održat će se u vrtu Tusculum (nedjelja 22. 07. 2018. u 21:00h), a ima za cilj prikazati kako je izgledalo vjenčanje u doba stare Salone, te stvoriti jedinstveni turistički proizvod koji ćemo u suradnji s hotelom Salona palace i agencijom Dreamtime events Croatia plasirati na međunarodno turističko tržište. U okviru večeri posjetitelji će biti u ulozi uzvanika na vjenčanju, gdje će moći vidjeti način uljepšavanje mladenke ali i sami iskušati neke od tretmana kao i izraditi antičku frizuru, kušati antička jela na svadbenoj gozbi, doživjeti ceremoniju vjenčanja te uživati u nastupu mladog dvojca na violini, Leopolda Stašića i Antonia Palanovića.

 

Komentari