Europska skautska konferencija u Splitu

Europska skautska konferencija u Splitu

U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora u Splitu će se od 24. do 28. kolovoza održati 16. Europska skautska konferencija na kojoj će sudjelovati više od 600 predstavnika iz 50 europskih zemalja.

Riječ je o najvećoj europskoj manifestaciji ovog tipa unutar Svjetske organizacije izviđačkog pokreta (World Organisation of the Scout Movement) koja ima oko 50 milijuna članova. Skup se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a na čelu Počasnog odbora je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Uz Grad Split potporu organizatorima daje i Sveučilište u Splitu, Splitsko-dalmatinska županija, Općina Klis te turističke zajednice grada i županije. U sveukupnoj organizaciji sudjelovat će preko 120 volontera iz cijele Hrvatske i europskih zemalja, HGSS, Gradska organizacija Crvenog križa, Javna vatrogasna postrojba i Studentski centar.

„Ova konferencija će skrenuti pozornost na stogodišnju tradiciju skautizma kod nas, ali i na ljepotu prirode koja nas okružuje“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na sastanku Počasnog odbora i tom prilikom izrazio uvjerenje kako će 16. Europska skautska konferencija u Splitu biti izuzetno kvalitetna te da će svi sudionici ponijeti sa sobom lijepe impresije.

Ceremonija otvorenja Konferencije predviđena je 24. kolovoza na Tvrđavi Gripe, a svi sudionici iz 50 europskih zemalja predstavit će se 25. kolovoza na Međunarodnoj večeri na prostoru studentskog kampusa. Hrvatska i Split predstavit će se posebnim programom na Nacionalnoj večeri na Tvrđavi Klis, a završna manifestacija predviđena je 28. kolovoza u Đardinu u sklopu Festivala urbane kulture „Evo ruke“.

 

Komentari