Festival Ultra Europe seli na dalmatinske otoke

Festival Ultra Europe seli na dalmatinske otoke

Više od 80 tisuća posjetitelja tri se dana zabavljalo na splitskome glazbenom festivalu elektroničke glazbe Ultra Europe - koji sada seli na srednjodalmatinske otoke. Bilo je posla i za policiju i za liječnike. Kako je prošla finalna večer festivala izvijestit će Marino Marinčić:

Trećeg dana Ultre nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine - izvijestila je splitska policija. Prijavljena su tri imovinska kaznena djela. 23-godišnji strani državljanin je prilikom pada na stadionu zadobio ozlijede te je zadržan na bolničkom liječenju.

Privedeno je ukupno 127 osoba, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama prijavljene su tri osobe.

 

Kao i lani, i ove godine jedan preminuli posjetitelj

U splitskom je KBC-u jučer, najvjerojatnije od posljedica predoziranja, preminuo mladić doveden s Ultra festivala, potvrdio je pomoćnik ravnatelja bolnice doktor Anton Marović. Kroz splitski je KBC protekla tri dana Ultre dovedeno stotinjak partijanera, od kojih je jedan i hospitaliziran.

 

Marino Marinčić - ULTRA EUROPE 3. DAN

Dr. Anton Marović KBC Split

Komentari