Gala koncert solinskih učenika

Gala koncert solinskih učenika Gala koncert solinskih učenika
Pozivnica Pozivnica

Glazba je uvijek bila hrana ljubavi, a ljubav je hrana za glazbu, tako je zborio Wolfgang Amadeus Mozart, a stoljećima poslije Bono Vox je izjavio kako "mijenjajući ljude, glazba mijenja svijet". Tu ljubav prema glazbi koja ima snagu promijeniti svijet,

osjetili smo u studiju Radio Splita u društvu triju mladih glazbenica i njihove nastavnice glazbene kulture koje u svojoj Osnovnoj školi Vjekoslava Paraća u Solinu pripremaju gala koncert posvećen Svjetskom danu kazališta.

Odricanje, česte probe, borba s nedostatkom vremena, ispunjavanje svakodnevnih školskih obveza, ali prije svega velika ljubav prema glazbi, svakodnevni su pratitelji nastavnice Đurđicu Kalebić i petnaestak učenika koji će u utorak 26. ožujka (dan uoči Svjetskog dana kazalištau svojoj školi u 19.15 sati prirediti pravu glazbenu poslasticu. Koncertni program klasične glazbe prema kraju večeri notama će uploviti u pravo malo glazbeno osvježenje; bit će izvedena tema iz kultnog filma "Kum" Francisa Forda Coppole.

Predani rad i iskrena radost zajedničkog stvaranja nastavnika i djece u solinskoj školi ponukala je Mirandu Hrabar da u našem programu predstavi dio koncertne ekipe:

 

 

GLAZBA JE ZVONKA RADOST U SOLINU

Komentari