Glazbena fešta na obnovljenom kazališnom trgu

Glazbena fešta na obnovljenom kazališnom trgu

Razglednica iz 1899. godine

U subotu, 29. svibnja, ispred splitskog HNK bit će održan koncert za koji je više povoda: 128. obljetnica splitskog teatra, otvorenje obnovljenog Trga Gaje Bulata, petstota godišnjica objavljivanja Judite i uoči Dana državnosti RH.

Koncert počinje u 20 sati, a građani će se moći okupiti na trgu, dok će se izvođači smjestiti pred vratima zgrade. Koncert je poklon kazališta građanima Splita.

Na programu je nastup Zbora i Orkestra HNK Split sa solistima sopranisticom Antonijom Teskerom, tenorom Božom Jurićem Pešićem i basom Božom Župićem. Uz njih će nastupiti i glumci Trpimir Jurkić, Katarina Romac, a program će voditi Ana Marija Veselčić​ i Pere Eranović.

Za koncert, kojim će ravnati maestro Ivo Lipanović, odabrana su djela Josipa Hatzea, Ive Tijardovića, Jakova Gotovca i Ivana pl. Zajca, a čut će se predigre, zborovi, arije i dueti iz opera i opereta Adel i Mara, Spli'ski akvarel, Mala Floramye, Ero s onoga svijeta i Nikola Šubić Zrinjski.

S balkona će se okupljenima obratiti i glumci, Trpimir Jurkić podsjetit će na govor Gaje Bulata prilikom otvorenja zgrade, a njegova statua pozdravljat će gledatelje na trgu, dok će Katarina Romac izvesti dijelove iz Marulićeve Judite.

Komentari