Gradonačelnik Opara i ravnatelj Meštrović

Gradonačelnik Opara i ravnatelj Meštrović

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se s Julijom Meštrovićem, ravnateljom splitskog KBC-a, javne ustanove koja zapošljava 3.700 ljudi i osigurava zdravstvenu zaštitu za više od milijun korisnika na jugu Hrvatskje, uključujući i dio stanovnika Bosne i Hercegovine koji joj gravitira.

Tu su i pružanje usluga zdravstvene zaštite desetinama tisuća turista koji posjećuju Hrvatsku, a kojima su usluge splitske bolnice na raspolaganju.

Razgovaralo se o suradnji Grada i KBC-a na uređenju prometne infrastrukture i izgradnji garaže unutar prostora KBC-a, kao i suradnji pri gradnji Regionalnog centra za transfuzijsku medicinu koji se sufinancira kroz ITU mehanizam u visini od 31,9 milijuna kuna.

Gradonačelnik Krstulović Opara rekao je kako će Grad posebnu potporu dati pri izgradnji tri strateška projekta KBC-a: Centra za akutnu medicinu, Poliklinike na Firulama te Istraživačkog centra na Križinama.

Sastanku su nazočili i gradski vijećnik Božo Zadro te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Damir Ordulj.

Komentari