HDZ-ov odgovor Baldasaru

HDZ-ov odgovor Baldasaru

Nakon reakcije splitskoga gradonačelnika Ive Baldasara na obilježavanje 14. obljetnice splitskoga HDZ-a, tvrdeći da se pretvorila u sramotno potpirivanje ideoloških sukoba, netolerancije i izvrtanje povijesnih činjenica te da ustaški pozdravi nisu odraz domoljublja ni brige za dobrobit Hrvatske i njenih građana, danas je reagirao splitski HDZ.

U priopćenju ističu da je sramotno i licemjerno da im Ivo Baldasar dijeli lekcije o domoljublju, demokraciji i pristojnosti. Ističući da je skup protekao svečano i dostojanstveno zaključuju da je Baldasaru očito zasmetalo podsjećanje na povijesne činjenice iz vremena utemeljenja Hrvatske, koje bi svakako želio izbrisati iz memorije, jer se zna kako su se njegova partija i on osobno ponijeli u tom trenutku.

 

Taj "manistrant", u najtežim trenucima za sudbinu Splita, sa sigurne udaljenosti preko TV ekrana, promatrao je rat u Hrvatskoj i zanimao se u to vrijeme samo za cijene nekretnina, kako bi usred rata povoljno stekao stan na Zvončacu - ističe se između ostaloga u priopćenju splitskoga HDZ-a. Uz poruku da su zaboravili na sva  predizborna obećanja i doveli Hrvatsku do ponora te da što prije moraju odstupiti s vlasti, u priopćenju se ističe da je Baldasarovo reagiranje samo skretanje pozornosti  sa stvarnih tema o kojima se govorilo na HDZ-ovom skupu. 

 

Komentari