Hrvatska glazbena unija za Svjetski dan glazbe

Hrvatska glazbena unija za Svjetski dan glazbe

Hrvatska glazbena unija i ove godine nastavlja tradiciju organizacije Svjetskog dana glazbe, 21. lipnja. Pozvani su glazbenici svih profila i glazbenih pravaca da svojom besplatnom svirkom na prestižnim gradskim lokacijama uveličaju dan koji se tradicijski slavi u cijelom svijetu nastupima

amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd.

Prošlogodišnja manifestacija donijela je vrhunske svirke, velik odziv građana i fantastičan ugođaj. Više od 700 izvođača nastupilo je u gradovima gdje HGU ima svoje podružnice, a priključili su se i drugi zainteresirani gradovi.

S obzirom da se radi o zahtjevnoj organizaciji, iz HGU mole zainteresirane glazbenike da svoje prijave pošalju što prije, a najkasnije do 7. lipnja 2019. godinje na mail svjetskidanglazbe@hgu.hr, kako bi se na vrijeme mogao rezervirati i termin nastupa i lokacija. Nastupi traju do 30 min.

Prijaviti se mogu i izvođači koji su nastupali prijašnjih godina. 

Pogledajte dio atmosfere sa prošlogodišnjeg Svjetskog dana glazbe iz Pule, Splita i Zagreba sa YouTube kanala Hrvatske glazbene unije.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLSk--P02IqIcaXz7Deco3AcHHvRCUEFmF

Komentari