Hrvatska volontira

Hrvatska volontira

U humanitarnoj akciji u splitskom Đardinu „Udruge za udrugu“ prikupile su 4580 kuna, što će omogućiti opremanje šivaće radionice Lige za prevenciju ovisnosti koja na godinu uključi 70 osoba s mentalnim poteškoćama.

U sklopu šestodnevne nacionalne kampanje „Hrvatska volontira“ koja se odvijala u svijetlu poplava koje su zadesile Hrvatsku i susjedne zemlje, Volonterski centar Udruge MI  je u suradnji s 50 organizacija na području Dalmacije organizirao 30 volonterskih akcija u kojima je sudjelovalo više od 760 volontera.

Naglasak ovogodišnje kampanje bio je na mladima o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva. Volonteri su bili angažirani u različitim aktivnostima: od oslikavanja učionica i školskih dvorišta, uređenja okoliša, pružanju kozmetičkih i frizerskih usluga osobama s invaliditetom, vršnjačke pomoći, popularizacije matematike, hagioterapijske pomoći, besplatne pravne pomoći, organiziranju 17. Dana volonterskog rada, čitanju priča na engleskom za djecu, organiziranju sajma za mlade te različitim kreativnim radionicama.

U  sklopu 17. Dana volonterskog rada u Splitu održan je okrugli stol gdje su predstavljena iskustva i izazovi u razvoju volonterstva na primjerima Zadra i Dubrovniku, iskustvo volonterskih klubova splitskih škola uključenih u EU projekt „Pokreni sebe, promijeni svijet“ te međunarodna iskustva razvoja volonterstva u Sloveniji, Srbiji i Albaniji.

Komentari