Hrvatskim zastavama prekrivene dvojezične ploče

Hrvatskim zastavama prekrivene dvojezične ploče Hrvatskim zastavama prekrivene dvojezične ploče

U Vukovaru su predstavnici braniteljskih udruga, nakon što su položili vijence podno spomenika u središtu Borova, hrvatskim zastavama prekrili dvojezične ploče na zgradama Porezne uprave, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Policijske uprave. Namjera im je to učiniti na svim mjestima u gradu.

photo-4.jpg

Čine to mirno i uz pjesmu. Policija ne reagira jer time, prema zakonu, ne čine ni prekršaj ni kazneno djelo.
Dio braniteljskih udruga održao je - mimo državnoga protokola - posebnu komemoraciju za dvanaestoricu ubijenih policajaca u Borovo selu 1991. godine.
Predsjednik vinkovačke Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Stevo Culej  na komemoraciji je ponovio zahtjev da krivci odgovaraju za njihovo svirepo ubojstvo. 
karamarko-izvan-drzavnog-protokola.jpegVeć je drugu godinu zaredom dio braniteljskih udruga, predvođenih Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, izvan državnom protokola obilježio obljetnicu ubojstva vinkovačkih policajaca u Borovu.
Nazočnima se obratio i ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić, a molitvu za ubijene policajce predvodio je vukovarski župnik fra Vjenceslav Janjić. Među njima bio je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.
Vijence su podno spomenika položili i svijeće zapalili članovi obitelji ubijenih policajaca te izaslanstvo brojnih braniteljskih i stradalničkih udruga. 
Sat ranije počast ubijenim policajcima, uz obitelji, odalo je i zajedničko izaslanstvo predsjednika Republike, Sabora i Vlade, potom izaslanstva Ravnateljstva policije, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Udruge prvi hrvatski redarstvenik i Koordinacije udruga iz Domovinskog rata. 

Komentari