Humanitarna akcija "Trčimo za obrok više"

Humanitarna akcija "Trčimo za obrok više"

Ove subote 8. lipnja na splitskoj rivi održat će se humanitarna utrka za djecu „Trčimo za obrok više” koju već petu godinu organiziraju Marijini obroci - međunarodni karitativni pokret koji godišnje hrani više od milijun i četiristo tisuća gladne djece.

Vizija je Marijinih obroka da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Osim poticanja na obrazovanje, kupovinom hrane od lokalnog stanovništva i volontiranjem potiču se lokalna ekonomija te uključenost cijele zajednice.

Za prehranu jednog djeteta potrebno je prosječno 120 kn godišnje. Specifičnost je Marijinih obroka da čak 93% uplaćenog iznosa dolazi izravno do djeteta.

Utrka će se održati u subotu 8. 6. s početkom u 18:00 sati i to u tri kategorije: za djecu (na 150 i 300 m) te za odrasle (na 2,5 km). Podjela startnih brojeva počinje od 17:00 sati, uz prilog od (preporučenih) 20 kuna. Početak utrke bit će na splitskoj rivi, a program će voditi naša poznata sportašica Blanka Vlašić.

Nakon utrke slijede zabavni program i projekcija filma „Generacija nade“. U zabavnom programu će veseli klaun zabavljati djecu te će nastupati plesna skupina ritmičke gimnastike iz Dječjeg vrtića Dobri, Skac bend...

Sva prikupljena sredstva idu za kuhinju Split-Croatia koja se nalazi u Liberiji i trenutno hrani 219 djece.

Komentari