Humanitarni koncert za djevojčicu Lucu

Humanitarni koncert za djevojčicu Lucu

Na splitskoj Rivi ove nedjelje (4. siječnja) s početkom u 16 sati održava se humanitarni koncert za teško obiljelu Lucu Živković.

Luca Živković je petogodišnja djevojčica iz Trogira koju je pogodila teška bolest zloćudnog tumora na mozgu. Prije otprilike mjesec dana, Luce je imala cerebralne napadaje, nakon čega je utvrđeno da boluje od iznimno rijetke i agresivne vrste tumora (kompozitni neuronalni glijalni tumor). Nakon hitne operacije u Zagrebu, Lucinim roditeljima preporučeno je da nastave daljne liječenje u specijalnoj bolnici u Torontu, u kojoj je moguće dobiti spasonosnu terapiju, koju u Hrvatskoj, zbog iznimne rijetkosti, te slabim saznanjima o toj vrsti tumora, jednostavno nije moguće dobiti. 

Zbog iznimnih troškova putovanja, smještaja i liječenja u inozmestvu, pokrenuta je humanitarna akcija "Kap Pomoći Za Rijeku Života" udruge Kolajna iz Tribunja, koja je i organizator nedjeljnog koncerta, kao i mnogih drugih humanitarnih događaja za malu Lucu. Na koncertu će nastupati Alen Nižetić, klapa Sveti Florijan, te  gosti iznenađenja.

Uspostavljen je humanitarni SMS - broj 647 647, tekst poruke: Luce5 (cijena 4.96 kn).

Na Facebook stranici "Pomozimo malenoj Luciji", mogu se naći detaljni podaci o Luci i njenoj bolesti, članke iz internetskih medijskih portala diljem Hrvatske koji su prenijeli vijest, brojne poruke i slike podrške dobrih ljudi diljem Hrvatske, te bankovni računi na koje moguće uplatiti prijeko potrebne donacije. 

Komentari