Isporučen prvi čelični dio za novi Čiovski most

Isporučen prvi čelični dio za novi Čiovski most Isporučen prvi čelični dio za novi Čiovski most

Ukrcajem na plovnu dizalicu 'Marjanka' u Brodograđevnoj industriji Split u srijedu 17. travnja je obavljena isporuka i transport prvog čeličnog rasponskog segmenta mosta 'Čiovo' na montažu na gradilište mosta.

Prema ugovoru s tvrtkom Strabag AG i investitorom Hrvatskim cestama u splitskom se brodogradilištu od početka ove godine radi na ukrupnjivanju djelomično izrađenih segmenata koje je Brodosplit preuzeo od prethodnih izvođača. Prema ugovoru segmente je trebalo izraditi i antikorozivno zaštititi, montirati te tako povezati dvije obale.

Čelična konstrukcija mosta sastoji se od ukupno 14 rasponskih sklopova od kojih je najzahtjevniji središnji dio na kojemu će biti ugrađeni hidraulički mehanizmi za podizanje središnjeg dijela mosta. Napotpornim stupovimaonise montiraju i zavarivanjemspajajuujednucjelinu.

Iskustvo u mostogradnji brodograditelji splitskog škvera potvrdili su nedavnom izradom 420 metara duge rasponske čelične konstrukcije mosta preko Drave u Osijeku, čime se Brodosplit dokazao da može ponuditi i izgraditi sve tipove specijalnih čeličnih konstrukcija uključujući i OFF SHORE konstrukcije prema zahtjevima naručitelja - izvijestili su iz uprave Brodosplita.

Komentari