Izazov školama - Travnjake u vrtove

Izazov školama - Travnjake u vrtove

Udruga “Buđenje” poziva sve škole da svoje zelene površine pretvore u obradive vrtove koje će učenici obrađivati i na kojima će učiti i steći osnovna znanja o uzgoju voća i povrća. To uključuje čak i ona mala zemljišta ispred škola na kojima često raste trava.

Veličina vrta nije toliko bitna, bitno je da takav vrt postoji.

Ovakav oblik edukacije ima puno prednosti kod učenika – stvaranje timskog rada te jačanje razredne povezanosti, fizička aktivnost, iskustveno učenje te uživanje u blagodatima vlastitog rada i truda. Na kraju krajeva, takvom aktivnošću djeca dobivaju uvid i osnovna znanja o agrokulturi.

Preporučuje se školama fotografiranje vrta (prije i kasnije) te da podijele slike i iskustva u Facebook grupi „Izazov školama – travnjake u vrtove“ kako bi motivirale i ostale škole da se priključe ovoj inicijativi. Povezivanje škola i učitelja te dijeljenje slika i iskustava ključan je dio da se ova ideja širi.

Facebook grupu možete naći ovdje – https://www.facebook.com/groups/439978309771826/

Ova inicijativa dio je veće incijative „Kolektivni obrazovni sustav“ kojoj je glavni cilj kolektivno povezivanje učitelja radi izmjene ideja i inovativnih načina rada u svrhu poboljšanja obrazovanog sustava.

Komentari