Izložba instalacija Momčila Goluba

Izložba instalacija Momčila Goluba

Momčilo Golub

''Tko bi se sjetio jabuke da je nikad nije vidio?'' naziv je izložbe instalacija splitskoga konceptualnog umjetnika Momčila Goluba koja je otvorena u splitskome Salonu Galić, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split.

Momčilo Golub je rođen 1949. u Ljubuškom, magistrirao je na grafičkom odjelu Likovne akademije u Beogradu, dva puta bio na studijskoj stipendiji u Parizu. Aktivno je sudjelovao na domaćoj i inozemnoj likovnoj sceni 80-ih godina prošlog stoljeća, a od 2011. godine ponovno sve češće izlaže.

Golub je i srednjovjekovni isposnik-mistik i alkemičar, i budist i asketski katolički redovnik, i baštinik dadaističke prakse ready-madea i asemblaža s početka prošlog stoljeća i praskozorja europske avangarde ali istovremeno i pronicljivi promatrač i kritičar svagdana - zapisao je o ovoj izložbi u katalogu Zlatko Gall.

Umjetnik će do 21. studenoga 2018. biti svaku večer od 19 do 20 sati u Salonu Galić, voljan komentirati s posjetiteljima svoje instalacije.

Evo što je Momčilo Golub kazao o svojim instalacijama, naslovu izložbe, konceptualnoj umjetnosti, poeziji i drugim nadahnućima (u dužoj verziji ćakule u studiju):

Momčilo Golub

Preuzmite datoteke

Momčilo Golub 9,2 MB

Komentari