Izložba "Pečat 1914. - 1918."

Izložba  "Pečat 1914. - 1918." Izložba  "Pečat 1914. - 1918."

Izložba "PEČAT 1914 - 1918" umjetnika Ante Brešića pl. Mikulića otvara se u izložbenom prostoru Gradske knjižnice Marka Marulića 25. ožujka u 19 sati, a izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Ivor Igrec. Na izložbi će biti predstavljeno 19 umjetnikovih radova u tehnici ulja na platnu

u kojima umjetnik preispituje povijest XX. stoljeća kroz prizmu velikih promjena koje je donio Prvi svjetski rat te Versajski ugovor. Posjetitelji će imati vremena razgledati izložbu sve do 12. travnja.

Serija radova te naziv izložbe nam pričaju jednu priču o pečatu vremena, pečat koji postoji, bez obzira na to jesmo li zaboravili ili ne na ono što je dovelo do njega. I zapravo svijest o tome što je točno zapečaćeno prije jedno stoljeće, ali i tisućljeća prije nam je potrebna, najviše iz razloga što bi pečat sadašnjosti trebao skrivati svjetlije i optimističnije poruke za buduće naraštaje, da raniji pečati ostanu samo kao uspješna lekcija, a ne kao ranija svjedočanstva na kojima će se komparirati neki budući veliki sukobi i urušavanja s njima - ističe u katalogu izložbe Ivor Igrec.

Komentari