Jadrolinija kupila 5 godina star katamaran

Jadrolinija kupila 5 godina star katamaran

Jadrolinija je kupila novi katamaran od norveškog brodara Fjord1 AS, koji će od svibnja ove godine ploviti i srednjodalmatinskim akvatortijem. Katamaran je izgrađen u najmodernijoj karbon-sendvič konstrukciji 2011. godine u Norveškoj.

Kapacitet katamarana je 295 osoba i visokog je standarda uređenja. Dužina katamarana je 38,50 i širina 10,20 metara, s maksimalnom brzinom od 33 čvora. Vrijednost katamarana je preko 35 milijuna kuna, a uplov u hrvatske vode predviđen je za mjesec svibanj tako da će već ove sezone prevoziti putnike Jadrolinije na neke od njihovih omiljenih destinacija.

Strateški razvoj Jadrolinije uvjetovan je modernizacijom flote s ciljem održavanja tehničke pripremljenosti flote za koncesionirane linije, ali i obnovom flote za nekoncesionirani dio poslovanja. 

„Kupnja ovog katamarana pridonijet će stvaranju snažnije Jadrolinije. To znači konkurentnost Jadrolinije u koncesijskim natječajima pred nama, efikasnije povezivanje na postojećim katamaranskim linijama, a našim putnicima udobnije putovanje i viša razina usluge. U situaciji kada cijene rabljenih putničkih brodova zadnjih 12 mjeseci rastu,  trebalo je promptno reagirati na ovakvu priliku, koja podrazumijeva dobru cijenu za katamaran star pet godina i vrlo atraktivnog uređenja“, kazao je Alan Klanac, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Komentari