Jedan sat u mraku - za planet Zemlju

Jedan sat u mraku - za planet Zemlju

Mnogi će gradovi u Hrvatskoj u subotu, u 20,30 isključiti dekorativnu rasvjetu svojih najznačajnijih znamenitosti kao i javnu rasvjetu brojnih trgova i ulica. Hrvatske znamenitosti koje će biti u mraku: Zidine u Dubrovniku, Arena u Puli, Riva i južno pročelje Dioklecijanove palače u Splitu, Trsatska

gradina, Korzo i Gradski toranj u Rijeci, Zagrebačka katedrala i Zrinjevac...

Bit će to hrvatski doprinos najvećoj globalnoj volonterskoj akciji Sat za planet Zemlju, koju WWF najveća svjetska organizacija za zaštitu prirode organizira još od 2007. godine. Pozivani su svi građani i poslovni subjekti da se uključe u akciju gašenjem rasvjete 60 minuta, ali i promišljanjem o akcijama kojima oni kao pojedinci ili institucije mogu pridonijeti u borbi protiv zastrašujućeg gubitka biološke raznolikosti ali i najveće prijetnje današnjice – klimatskih promjena.

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo.

U Hrvatskoj se ove godine naglasak stavlja na rijeku Dravu Kroz  peticiju Spasimo rijeku Dravu od izgradnje hidroelekrana!' koja je pokrenuta na stranici WWF Adria. U obrazloženju piše: Drava je jedna od posljednjih prirodnih rijeka u Europi. Uđu li u nju hidroelektrane nepovratno će biti uništena iznimna biološka raznolikost ovog područja koje nazivamo Europskom Amazonom. Drava treba našu pomoć!!

 

Komentari