Jedna Večernjakova ruža ide Pomorskoj večeri

Jedna Večernjakova ruža ide Pomorskoj večeri

Urednici Pomorske večeri

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u subotu su svečano dodjeljene nagrade Večernjakova ruža, uz izravan prijenos na Drugome programu Hrvatske televizije i na multimedijskoj usluzi HRTi. Jedna od Ruža pripala je Pomorskoj večeri Hrvatskoga radija.

Urednici, novinari, spikeri, glazbeni urednici i tonski realizatori jedine hrvatske, specijalizirane emisije za pomorce koja se realizira u pet jadranskih centara HR, ugodno su iznenađeni najnovijim priznanjem - Radijska emisija godine.

Emisija je to koja se neprekidno emitira već 65. godinu zaredom, a u prosincu prošle godine dobila je i nagradu Sindikata pomoraca – Plavu vrpcu Vjesnika.

Ovogodišnju Večernjakovu nagradu, uime uredničke ekipe emisije, preuzeo je Jadran Marinković.

„Moram priznati da me je ova nagrada iznenadila. Radim Pomorsku večer već 35 godina i drago mi je da je ona prepoznata među slušateljima, ali i čitateljima Večernjega lista koji su nas odabrali. To je kruna našega rada! Zahvaljujem svim kolegama s kojima zajednički radimo emisiju, našim tehničarima i glazbenim urednicima te svim našim prethodnicima koji su Pomorsku večer doveli do 65. rođendana, a svim pomorcima želimo dobro i pitomo more. I slušajte nas ponedjeljkom od 20 do 24 sata pa ćete se uvjeriti zašto smo dobili nagradu. Kod nas nema puno politike, osim što povremeno bocnemo Ministarstvo pomorstva. Pomorci su, nažalost, zapostavljeni, a njihov broj danas najbolje zna samo Porezna uprava”, izjavio je prilikom preuzimanja Večernjakove ruže urednik Pomorske večeri Hrvatskoga radija (Radio Split) Jadran Marinković.

Uz njega, emisiju uređuju Dorina Tikvicki (Radio Pula), Branka Malnar (Radio Rijeka), Vladimir Šetka (Radio Zadar) i Božica Đurđević (Radio Dubrovnik).

Komentari