Jošku Marušiću Grand Prix na izložbi "Solin 2019"

Jošku Marušiću Grand Prix na izložbi "Solin 2019" Jošku Marušiću Grand Prix na izložbi "Solin 2019"

U hrvatskim dnevnim listovima tri karikaturista svaki dan na zadnjim stranicama svojim duhovitim crtežima komentiraju aktualna društvena događanja. To su Srećko Puntarić Felix u Večernjem listu, Nik Titanik u 24 sata te Joško Marušić u Slobodnoj Dalmaciji.

Ovaj potonji, Joško Marušić, meštar animacije, diplomirani arhitekt i umirovljeni sveučilišni profesor, proslavljeni autor crtanih filmova, već pedeset godina crta karikature koje objavljuje u brojnim listovima, a od 1995. svakodnevno crta svoju dnevnu karikaturu u rubrici "Pijuni & pješaci" te ih je do danas nacrtaop više od 10 tisuća! Marušić ove godine obilježava 50 godina druženja s karikaturom, a jedna mu je upravo nagrađena na 15. međunarodnom festivalu karikature "Solin 2019" koja se može pogledati još tjedan dana.

Kako se odmara u svojoj kući u Dalmatinskoj zagori, kako nastaje ideja za dnevnu karikaturu, je li lakše danas crtati kolor ili nekada crnobijelu karikaturu – neke su od tema u razgovoru Mladena Vukovića s Joškom Marušićem:

 

Joško Marušić

Preuzmite datoteke

Joško Marušić 14,7 MB

Komentari