Jugo puše i do 130 km na sat

Jugo puše i do 130 km     na sat

Zbog olujnih udara juga u prekidu su sve katamaranske i većina trajektnih linija iz Splita za srednjodalmatinsko područje. Jugo je ponovno, po četvrti put, otrgnuo djelove fasade na Srednjoj zdravstvenoj školi u Splitu, zbog čega nema nastave u popodnevnoj smjeni.

Vatrogasci su na terenu zbog brojnih poziva građana da su odlomljeni limovi i cigle s kuća ili su oborena stabla na ulicu.

Udari juga u Splitu dosezali su do rekordnih 130 km na sat, temperatura je iznimno topla za ovo doba studenoga - 20 Celzijevih stupnjeva.

U ostalim dalmatinskim gradovima valovi i do 6 metara poplavili su mnoge rive i brodice.

 

U Kaštelima počela podjela vreća onima kojima trebaju

Prema prethodnim najavama Stožera civilne zaštite Kaštela, uz pomoć vatrogasaca i djelatnika Vlastitog pogona popodne je podijeljen određeni broj vreća s pijeskom za zaštitu objekata, a vreće s pijeskom po potrebi će se dijeliti i dalje. Vreće su dobili građani koji su zatražili pomoć, a svi ostali stanovnici dijela uz samu obalu, koji smatraju da im vreće mogu pomoći za zaštitu imovine u borbi s morskim valovima, mogu se javiti Mati Gotovcu iz Vlastitog komunalnog pogona, pozivom na broj mobitela 098 328 087, kako bi im se osigurala dodatna količina vreća.

Komentari