Kako mi je mladić kojeg sam vozila ukrao torbu

Kako mi je mladić kojeg sam vozila ukrao torbu

Naša slušateljica Ivanka Ivanišević iz Milne na otoku Braču poslala nam je pismo u kojem se žali kako ju je pokrao mladić kojega je povezla u svom automobilu od Sumartina do Selaca na Braču. Kako bismo svi naučili iz tog primjera, objavljujemo njezin dopis:

Štovani, rado bih podjelila svoje iskustvo u svezi drske krađe, kako se to ne bi dogodilo i nekom drugom, pogotovo ne ženama, koje su kao i ja dobrano ušle u osmi decenij. Dana 20. 2. 2019. vračala sam se trajektom iz Makarske. Trajekt je krenuo u 18.30 iz Makarske, u Sumartin smo stigli oko 19 i 30 min i već se dobrano smračilo. Auto sam ostavila u blizini trajekta i odmah sam krenula za Milnu gdje živim. Upravo kad sam sjela i htjela krenuti, vrata je otvorio neki mladić i ljubazno me zamolio ovim riječima: Gospođo, molim Vas, možete li me povesti do Selca, tamo me čeka brat, moramo utovarit neki materijal koji vozimo u Povlja. Žuri mi se, a do Selca je par kilometara i nije mi baš zgodno prevaliti taj put po mraku.

Sve je to bilo potpuno realno i nisam imala nikakve sumnje, zašto ga ne bih povela, ionako mi je usput. Rekla sam mu da uđe, a moju torbu, koja je bila na suvozačevu mjestu, stavila sam iza sjedala, da može sjesti. Kad smo krenuli napomenula sam mu da stavi pojas, a ja sam se skoncentrirala na vožnju, jer mi je cesta prilično nepoznata i morala sam paziti. U toku vožnje čula sam da se muči s pojasom, a on mi je sve vrijeme govorio da se ne može zakopčat. U međuvremenu stigli smo do Selca, on se ljubazno zahvalio i na brzinu izletio.

Nisam ništa sumnjala, kad sam stigla kući uzela sam svoju tašku, nisam kontrolirala sadržaj. Tek ujutro oko 10 sati trebala sam ići u trgovinu i tražila novčanik u mojoj torbi, ali više ga nije bilo. Tek tada sam shvatila da sam pokradena. Otišla sam odmah u Supetar u banku blokirati kartice, jer su mi i svi pinovi bili u novčaniku i na policiju prijavit krađu.

U bankovni račun nije mi ušao, ali na bankomatu Poštanske banke u Selcima, istu večer je sve skinuo šta je bilo na kontu. Najteže od svega me pogodilo da mi je uzeo i sve dokumente koji su bili u novčaniku. Osobnu, vozačku, otočnu, zdravstvenu i puno drugih kartica koje samo meni koriste. Sve ću to morat nanovo vaditi, ako u međuvremenu netko ne pronađe novčanik. Naravno, u novčaniku je bilo i oko 600 kuna gotovine. Muči me sve vrijeme pitanje jesam li oliko naivna ili bi se to i mlađim osobama moglo dogoditi. Nadam se da ovaj moj slučaj možete prenijeti u javnost, kako bi upozorili ljude na ovaj vid krađe. Zahvaljujem unaprijed.

Komentari