Kako zajednički potaknuti svima važne projekte?

Kako zajednički potaknuti svima važne projekte?

Na Sveučilištu u Splitu danas, 4. rujna, održan je sastanak čelnika grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Sveučilišta, KBC-a, sudstva, vojske i policije. Sastanak na tako visokoj razini potaknuo je rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Šimun Anđelinović i trebao bi biti svakog mjeseca.

Uz domaćine - prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića, rektora Sveučilišta u Splitu i prorektora prof. dr. sc. Marka Rosića, sastanku su nazočili Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan, Andro Krstulović Opara, splitski gradonačelnik, kontraadmiral Predrag Stipanović, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Marija Majić, v.d. predsjednice Županijskog suda u Splitu, Goran Čolak, predsjednik Općinskog suda u Splitu te prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović, dr. med., zamjenik ravnatelja Kliničke bolnice Split, dok su se zbog prethodno preuzetih obveza ispričali mons. dr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i Ivica Kusić, pročelnik Područnog ureda Dalmacija Porezne uprave.

Sastanak je organiziran s ciljem da se diskusijom o važnim temama razmijene iskustva te djelovanjem u zajedništvu i sinergiji pruži pomoć u formiranju inicijativa, pokretanju projekata, što bi rezultiralo i predlaganjem konkretnih rješenja na dobrobit Grada i Županije, odnosno Urbane aglomeracije Splita, ali i naše domovine u cjelini. Ideja je da sastanci postanu dobra tradicija te da se odvijaju na mjesečnoj bazi na određenu temu, a uz prisustvo navedenih čelnika, po potrebi i po temama, sastanku bi nazočili i drugi čelnici važnih ustanova i/ili institucija.

Komentari