Kamene klupe na omiškoj plaži

Kamene klupe na  omiškoj plaži Kamene klupe na  omiškoj plaži
Kamena klupa Kamena klupa

"Kamene klupe" bit će otvorene u petak 15. lipnja 2019. na prigodnoj svečanosti u 16,30 sati na platou između kafića "Del Mare" i "3 M" na gradskoj plaži u Omišu.

Kamena klupa je izrađena po idejnom rješenju akademske slikarice Vere Mekinić a izradila ja tvrtka Forma - Zakučac.
Kamenu klupu otvorit će se kratkim prigodnim programom, nastupima učenika OŠ "Josip Pupačić", SŠ "Jure Kaštelan" te OGŠ "Lovro pl. Matačić".  
 
U doba dok pojedini gradovi plaćaju "zlatne wc" i stupove za fotografiranje u stotinama tisućama kuna, mi u Omišu pokazujemo kako možemo društveno odgovornom aktivnošću za 0 kn stvoriti jedinstvenu turističku atrakciju, i ostaviti mladima jedinstveno mjesto druženja.
 
Omiš guitar fest oživljava duh nekad popularne "kamene klupe" na jedan originalan način - gradimo je u kamenu u obliku gitare i postavit ćemo je na zelenu površinu u neposrednoj blizini plaže, škola, hotela, i mjesta gdje je sama kamena klupa nekad i stajala. Time poručujemo mladima da se druže, zabavljaju i zaljubljuju uz zvuke gitare i pjesme, ukazujemo im na pozitivne vrijednosti društva, potičemo ih na rad i stvaralaštvo što je osnovni postulat Omiš guitar fešta - najavljuju organizatori festivala.   
 

Komentari