Katamaranom od Resnika do Splita

Katamaranom od Resnika do Splita

Udaljenost između Zračne luke u Resniku i središta grada Splita, odnosno njegove luke, moći će se prijeći katamarom koji će od kraja svibnja do kraja listopada prometovati iz Resnika do splitske Gradske luke.

Iz Resnika će prema Splitu tijekom svibnja i listopada katamaran voziti osam puta dnevno, a od lipnja do kraja rujna čak deset puta dnevno, svakih 1,5 sat vremena od jutra do 21,30 sati. Na taj način će putnici iz splitske zračne luke brzo i bez prometnih čepova na cestama stizati u trajektnu luku Splita na sve linije prema otocima.
Linija je dogovorena između Agencije za obalni linijski promet,Lučke uprave Split, hotelijera sa srednjodalmatinskih otoka, Zračne luke, te gradova Splita i Kaštela, a treba je potvrditi Upravno vijeće Agencije za linijski promet. Tako će dugo čekana brodska veza Splita sa zračnom lukom time biti stavljena u funkciju 31. svibnja sa tvrtkom koja će na tu komercijalnu liniju staviti katamar kapaciteta 145 osoba, a pretpostavljena cijena bit će oko sto kuna po osobi, a za djecu do sedam godina bit će besplatno. Agencija za obalni linijski promet i tvrtka Katamaran Line potpisat će o tome ugovor, dok će Lučka uprava Split osigurati potrebnu infrastrukturu za pristajanje i isplovljavanje katamarana u Resniku.

Komentari