Katarina Jedvaj napisala najbolju pjesmu

Katarina Jedvaj napisala najbolju pjesmu Katarina Jedvaj napisala najbolju pjesmu
Nastup šansonjerke Ane Opačak Nastup šansonjerke Ane Opačak

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Solin i ove je godine završilo proglašenjem pobjednika sedmog Natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu. Pohvaljeno je osam autora koji se se javili pod šifrom, a pobjednica je Katarina Jedvaj iz Siska.

Sinoć je u Teatrinu predstavljen zbornik pjesama sa šestog Natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu Gradske knjižnice Solin, naslovljen Odgoda ljeta prema pobjedničkoj pjesmi splitske pjesnikinje Anđelke Korčulanić. Taj je poetski zbornik jubilarni 20. naslov Bibliothece Salonitane u izdanju Gradske knjižnice Solin.

Proglašena je i pobjednica ovogodišnjeg, sedmog Natječaja, koja dobiva i 1000 kuna, a to je Katarina Jedvaj za pjesmu ''Gdje se sakrila čežnja''. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu prof. Slavice Čilaš, prof. Zdravka Milišića i prof. Karmen Borković, između 170 pjesama autora iz cijele Hrvatske pohvalilo je još sedam pjesama a autori su im Maja Aralica, Sanja Domenuš, Vesna Janković, Žarko Jovanovski, Vinko Pavić, Slavica Sarkotić i Vanja Škrobica.

U glazbenom dijelu programa publiku je zabavila i oduševila Ana Opačak, domaćim, stranim i svojim autorskim pjesmama.

Pobjedničku pjesmu "Više se ne češljam" Katarine Jedvaj pročitala je Jasminka Perić:

Više se ne češljam

Komentari