Knjiga Nikole Čelana o devedesetima

Knjiga Nikole Čelana o devedesetima

Nova knjiga pjevača Nikole Čelana naslovljena 'Baština - kako sam preživio splitske devedesete i prvih 10 godina TBF-a' bit će predstavljena u ponedjeljak, 2. listopada 2017. u 19 sati u Wine & cheese baru Paradox u Splitu.

Nikola Čelan je jedan od osnivača The Beat Fleeta, klape Iskon i pokretač i frontmen grupe Libar i tom će prigodom okupiti splitsku glazbenu scenu devedesetih godina, kada se sviralo u atomskim skloništima, Rock FM-u, Brodosplitu, Menzi, Kadi...

Knjiga 'Baština' svjedoči o devedesetim godinama u kojima su mladi sami sebi organizirali zabavu na ulicama punim droge i nerijetko nasilja. Mlađima će ovo djelo omogućiti da TBF-ove stihove stave u kontekst, a suvremenike tog vremena vratiti u doba kada su se dobre stvari dijelile na kazetama - poručuju organizatori.

Knjiga je prvenstveno memoar u kojem podsjećam na Split iz tog vremena. Danas ne trebamo tražiti potvrdu svojih vrijednosti drugdje jer imamo svoju scenu, sjajne kantautore ali nemamo niti jedan klub niti pravo mjesto okupljanja dok grafiti i plakati pozivaju na kvazi-narodnjačku zabavu - upozorio je Čelan:

 

 

Nikola Čelan

Preuzmite datoteke

Nikola Čelan 333,1 kB

Komentari