Knjiga o progonu splitskog biskupa Bonefačića

Knjiga o progonu splitskog biskupa Bonefačića

Don Marinko Vidović

U srijedu, 18. 11. 2015. u crkvi sv. Marka u Makarskoj počinje trodnevnica za blagdan sv. Klimenta, makarskog zaštitnika koji se slavi 21. studenoga. Nakon mise u 18 sati bit će predstavljena knjiga o biskupu Kvirinu Klementu Bonafačiću autora dr. sc. don Mile Vidovića.

Slavlje i ove godine počinje trodnevnicom 18. studenoga kada će misu predvoditi dr. Alojzije Čondić, prof. na KBF-u u Splitu, a pjevat će Zbor Franjevačkog samostana u Makarskoj.

Nakon svete mise don Josip Dukić i Tomislav Đonlić predstavit će knjigu dr. Mile Vidovića „Kvirin Klement Bonefačić - biskup splitski i makarski za vrijeme komunističkog režima 1944.-1954.“ koju je objavila splitska kuća Crkva u svijetu i Ogranak Matice hrvatske iz Metkovića.

To je trinaesta knjiga mons. dr. sc. Mile Vidovića, profesora crkvene povijesti, a najpoznatija je "Povijest Crkve u Hrvata" za koju je 2007. godine nagrađen nagradom Matice hrvatske "Ivan Kukuljević Sakcinski".

Mons. Vidović je navršio 80 godina života te već priprema novu knjigu u progonu šibenskog biskupa don Ćire Banića za vrijeme komunističkog režima. 

Evo šire verzije razgovora s don Milom Vidovićem o njegovoj knjizi o biskupu Bonifačiću:

 

Komentari