Konzularni zbor ugošćen u Gradu Splitu

Konzularni zbor ugošćen u Gradu Splitu

Foto Grad Split

Gradonačelnik Ivica Puljak primio je danas u Gradskoj upravi članove Konzularnog zbora u Splitu predvođene doajenom Juroslavom Buljubašićem, počasnim konzulom Republike Čile koji je uz zahvalu za prijem izrazio zadovoljstvo što su se prijemu konzuli odazvali u velikom broju.

- Drago mi je da je diplomatska aktivnost u Splitu ovako bogata i nadam se da ćemo zajedno rješavati neke projekte u cilju strateškog razvijanja grada - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak, a jedna od mjera u strateškom razvoju je, kako je kazao, i promjena mentaliteta i poticanje svih institucija kojima Grad upravlja da što više apliciraju na fondove i to ne samo europske.

U tom smislu vidi i mogućnost za suradnju sa splitskim članovima Konzularnog zbora koji svojim aktivnostima pomažu boljoj uspostavi odnosa grada s državama koje oni predstavljaju. Predložio je češće tematske susrete s njima, kao i mogućnost organizacije konferencije o modernim tehnologijama na kojoj bi se predstavila inovativna rješenja u gradovima država koje naši konzuli predstavljaju.

Predstavljajući aktivnosti počasnih konzula koji svoje aktivnosti obavljaju volonterski, dugogodišnji doajen Konzularnog zbora, Slobodan Aničić podsjetio je na inicijativu za bratimljenje s Gothenburgom, drugom po veličini grada u Švedskoj koji kao lučki grad ima dosta sličnosti sa Splitom.

Izražavajući želju za uspješnom suradnjom odnedavni doajen Konzularnog zbora Juroslav Buljubašić podržao je inicijativu gradonačelnika Ivice Puljka za češćim tematskim susretima kojima će se poticati suradnja na gospodarskom planu, ali i ona na područjima kulture, obrazovanja i sporta - izvijestili su iz ureda gradonačelnika.

Komentari