Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije

Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije

Kulinarska Baština SDŽ, u ovom trenutku, ima 32 člana, a 8 novih članova, koji su zadovoljili kriterije, dobit će oznaku i pridružiti se broju od 1505 članova iz 14 država i 45 regija diljem Europe. Novi članovi bit će predstavljeni u srijedu, 19. prosinca, u dvorani Turističko ugostiteljske škole,

Ulica A. G. Matoša 60, s početkom u 11 sati. 

Novi članovi su:

SMJELI  d.o.o-Dugopolje

OPG ŠARIĆ ANTE-Trnbusi

OPG MARUŠIĆ-Solin

U.O KONOBA –OŠTARIJA U VIĐAKOVI-Split

BRANITELJSKA ZADRUGA „OKUS MORA I MIRIS ZEMLJE“-Kaštela i Ivan Begovina

VINA PILAČ-Vrgorac

SAMČOVIĆ d.o.o-Proložac

POLJOPRIVREDNA  BRANITELJSKA ZADRUGA SVILAJA-Maovice Vrlika

Znak Culinary  Heritage  Europe zaštitni je znak za regionalnu hranu i kulinarsku tradiciju, a članstvo otvara niz novih mogućnosti za prezentaciju autohtonih proizvoda u Hrvatskoj  ali i na međunarodnom tržištu. Glavni cilj projekta je razvoj regija kroz oživljavanje kulinarske baštine, proizvodnju autohtonih tradicijskih proizvoda i njihovo uvrštavanje u lokalnu ugostiteljsko-turističku ponudu, te njihovo udruženo predstavljanje , što u konačnici rezultira povećanjem konkurentnosti i jačanjem prepoznatljivosti.

Sve to ima snažan utjecaj na razvoj turizma općenito, razvoj gospodarstva, povećanje zapošljavanja lokalnog stanovništva te opću brigu za okoliš i pojedinca ali i demografiju.

Krajnji cilj  je  - ponuditi  ono što je raslo u našoj zemlji, pod našim suncem, u našem moru i rijekama i pripremljeno na naš način, kaže stručna suradnica Javne ustanove RERA, Ivanka Luetić Boban.

Komentari