Lokalni izbori 8. ožujka u tri jedinice samouprave

Lokalni izbori 8. ožujka u tri jedinice samouprave

U ponoć je istekao kandidacijski rok za predaju lista za prijevremene lokalne izbore u gradovima i općinama gdje nije prihvaćen proračun. U Splitsko-dalmatinskoj županiji 8. ožujka izbori će se održati gradovima Omišu i Hvaru te u bračkoj općini Milna.

Evo što nam je izjavio član Županijskog izbornog povjerenstva Miho Mratović:

Pravovaljanu kandidaturu za izbor općinskog načelnika Milne predalo je ukupno 5 kandidata od čega tri žene. Kandidatkinje grupe birača su Anka Brkljačić i Katica Buzolić, dok je HDZ predložio Anamariju Rošin. Hrvatska seljačka stranka kandidirala je Nikšu Hržića, dok je SDP predložio dosadašnjeg načelnika Franu Lozića.

U Hvaru je četvoro kandidata. SDP-ov je Rino Budrović, dva su kandidata grupe birača - Nada Jeličić i Frane Žuvela, a  HDZ-ov kandidat je Jurica Miličić.

Četvero Omišana natječu se za gradonačelničko mjesto, a toliko je i lista za Gradsko vijeće, na izborima koji se održavaju 8. ožujka. U utrku po dovršetak aktualnog mandata ide nezavisni Ivan Kovačić, kandidat HDZ-a je Mijo Mimica, kandidat SDP-a Ivan Kovo i HSP-a Miljenko Vukasović. Naša ekipa je jutros nakon objave imena i lista, posjetila Omiš, evo što je zabilježila Zrinka Srpak.

 

Komentari