Lukobran lučice Zenta se urušava

Lukobran lučice Zenta se urušava

Foto Mateo Stipica

Javio nam se slušatelj Mateo Stipica upozorenjem na opasnost kojom su izloženi korisnici vezova kao i svi koji prolaze unutarnjom stranom oštećenog lukobrana, počevši od njegovog zapadnog dijela pa skoro do kraja prvog ugla prema istoku nove splitske lučice PŠD Zenta, koji se dodatno urušava.

Posebnu opasnost predstavljuju (pogotovo za vlasnike brodica) njegovi molići u izuzetno ruševnom stanju koji nikada nisu bili održavani, kao uostalom ni taj lukobran.

Iako je prošlo 40-ak godina od početka njegove izgradnje, još uvijek taj lukobran ima zemljani plato, s nepostojećom infrastrukturom, premda su korisnici vezova tj. članovi društva udružitelja uplatili za cjelokupnu izgradnju spomenute lučice sva potrebna sredstva, a također i obveznim radnim akcijama sudjelovali u njezinoj izgradnji. 

Slušatelj ponovno poziva mjerodavne službe da konačno urede funkcionalnost i izuzetno ružan izgled tog dijela lučice, dok se nešto loše ne dogodi, na njegova upozorenja upravi lučice, društva i grada još nije dobio odgovor.

 

Komentari