Mala škola demokracije

Mala     škola     demokracije

Mala škola demokracije naziv je edukativnog ciklusa koji provodi udruga Ruke za bolju Makarsku. Riječ je o 11 dvosatnih radionica iz područja građanskog odgoja i obrazovanja koje će se održavati subotom od 16 sati, u prostoriji Kluba za zapošljavanje Makarska (Trg Hrpina 1).

Cilj ovih radionica je obrazovati djecu i mlade za praćenje demokratskih procesa i aktivno građansko sudjelovanje, što uključuje poznavanje osnovnih demokratskih principa i procedura zasnovanih na funkcioniranju pravne države te odgoj za mir, interkulturalnost i nenasilje. Radionice su koncipirane na korištenju suvremenih interaktivnih metoda poučavanja kao što su proučavanje slučajeva, igranje uloga, razgovor o vrijednostima, brainstorming (oluja ideja), kružno odgovaranje i sl.

Putem razvijanja jednog oblika građanske pismenosti, djeci i mladima se pruža prilika graditi kvalitetne društvene odnose, integraciju i uspješnu komunikaciju u lokalnim, nacionalnim, europskim i svjetskim procesima – ističe Petar Kelvišer, predsjednik udruge Ruke za bolju Makarsku. 

Komentari