Metodika odgojnog rada s djecom s teškoćama u razvoju

Metodika odgojnog rada s djecom s teškoćama u razvoju

Naklada Protuđer objavila je udžbenik "Metodika odgojnoga rada s djecom s teškoćama u razvoju" dviju autorica – doktorica znanosti Vedrane Šuvar i Ruže Tomić, profesorica na Sveučilištu u Međugorju (BiH). .

Knjigu, čiju je naslovnicu izradila Suzana Škojo, u galeriji "Vinko Draganja" u Dominikanskom samostanu u Splitu predstavili su Sanja Bilač, Ivana Kujundžić, Željka Paleka i nakladnik Ilija Protuđer, koji su istaknuli da knjiga na sustavan i pregledan način promiče prosvjetne spoznaje i znanja i učiteljsko zvanje koje djecu ući ljubavi i životu te da će biti korisna širem krugu čitatelja - studentima, prosvjetnim djelatnicima i roditeljima.

Prema nekim istraživanjima, u Europskoj uniji ima oko 15 posto djece s poteškoćama u razvoju pa je knjiga o metodici odgoja te ranjive skupine iznimno važna te je među prvima u nas.

U prigodnom programu pjevali su Ante i Anita štićenici splitskog Centra Slava Raškaj.

U svojoj zahvali suautorica Vedrana Šuvar je kazala da joj je uzor pedagoginja Maria Montessori i njezoino geslo u radu s osobama s poteškoćama u razvoju "Pomozi mi da to napravim sam" te se zalaže da takvi učenici pohađaju nastavu skupa sa svojim ostalim vršnjacima.

Evo što nam je Vedrana Šuvar kazala o svom udžbeniku:

 

Dr. sc. Vedrana Šuvar

Komentari