Mladi par pao sa zida u Poljičkoj ulici

Mladi par pao sa zida u Poljičkoj ulici

Rano jutros u Splitu mladi par pao je sa zida visokog tri metra kod ugostiteljskog objekta na Poljičkoj cesti. Mladić i djevojka zadobili su teške ozljede glave te su zadržani na liječenju u splitskom KBC-u na Firulama. Glasnogovornica splitske policije Željka Radošević i dr. Miho Sušić iz KBC-a.

Vatra u stanovima u Trogiru i Splitu 

Vatrogasci i policija zablježili su i dva požara u stanovima. U Trogiru je najvjerojatnije uslijed iskrenja iz utičnice izbio požar u stanu u prizemljue jednog objekta. Stan je gotovo u cijelosti izgorio, a nagorjela su i prozori u stanu iznad. U Splitu je požar izbio u kuhinji jednog apartmana. Taj su požar vatrogasci brzo ugasili. Tijekom dana obavit će se očevid kako bi se utvrdile točne okolnosti i uzrok izbijanja požara te nastala materijalna šteta - objavila je splitska policija.

 

Podignuta optužba za smrti 26-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za smrt 26-godišnje pješakinje koja je stradala početkom srpnja prošle godine u prometnoj nesreći koja se dogodila na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice. Na pješakinju je naletio automobil koji je na nju odbačen u sudaru s taksi vozilom. Za izazivanje prometne nesreće tereti se 34-godišnji vozač taksija Goran P. iz Splita, koji je upravljao Škodom Octavijom.
U optužnici se navodi da je povećanom brzinom ušao u križanje i prošao dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Udario je u Peugeot 107 koji je sletio na nogostup i udario pješakinju. Zadobila je brojne ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće. 

Optuženi je u svojoj obrani naveo da je prije ulaska u raskrižje zatvorio oči jer je kihnuo tako da nije vidio crveno svjetlo. Smatra da je za nesreću odgovoran vozač Peugeota koji je velikom brzinom naišao Vukovarskom ulicom. Vještačenje kaže da je brzina kretanja Škode Octavije prije sudara iznosila 67 kilometara na sat, a Pežoa 72 kilometra na sat. U trenutku sudara bilo je upaljeno crveno svjetlo za smjer kretanja Škode.

Radošević i Sušić

Komentari