Nagrađeni učenici iz Zaostroga, Kaštel Starog i Lovreća

Nagrađeni učenici iz Zaostroga, Kaštel Starog i Lovreća

Učenici iz Kaštel Starog

Čak 35 škola iz Splitsko-dalmatinske županije sudjelovalo u akciji Zeleni korak - eko akciji prikupljanja i recikliranja starog papira, koje za ekološku svjesnost i društvenu korisnost nagrađuje tvrtka dm.

Učenici Područne škole Zaostrog nagradu za doprinos zaštiti okoliša dobili su i u sedmom Zelenom koraku. Uz male ekologe iz Zaostroga, ove godine još su dvije škole iz Splitsko-dalmatinske županije slavile u Zelenom koraku i to Osnovna škola prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog i Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića iz Lovreća.

Područna škola Zaostrog po peti je puta među najuspješnijim školama u dm-ovoj akciji, a sudjelovala je s dvoje učenika koji su prikupili više od tri tonepapira. Zajedno s učenicima OŠ Silvija Strahimira KranjčevićaiOŠ prof. Filipa Lukasa prikupili su više od 18 tona starog papira.

Uspjeh malih ekologa iz Splitsko-dalmatinske županije i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni s obzirom na veliku konkurenciju. Naime, u sedmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 197 škola iz svih županija i svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskojuključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira.

Komentari