Naguravanje u kafiću na zabavi stranke Nova ljevica

Naguravanje u kafiću na zabavi stranke Nova ljevica

Sinoć oko 23 sata u ugostiteljski objekt Getho u Splitu u ulici Dosud, na zabavu stranke Nova ljevica ušao je 39-godišnjak koji je počeo vrijeđati prisutne. Došlo je do naguravanja u ugostiteljskom objektu nakon čega je 39-godišnjak napustio klub - izvijestila je jutros policija.

Policijski službenici su odmah ispred ugostiteljskog objekta zaustavili 39-godišnjaka koji se nalazio u društvu sa još nekoliko osoba čiji identitet je utvrđen. Kako bi utvrdili činjenice i okolnosti događaja, u službenim prostorijama obavljeni su razgovori sa sudionicima i svjedocima događaja. Svima je, iako nitko nije imao vidljivih ozljeda, ponuđena liječnička pomoć koju su odbili.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije i to iz članka 25.stavak 1. i iz članka 6.Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te će tijekom jutra biti priveden na Prekršajni sud u Splitu. U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje. 

Evo što nam je o tom incidentu kazao predsjednik Nove ljevice Damir Markovina: 

DAMIR MARKOVINA

Preuzmite datoteke

DAMIR MARKOVINA 539,2 kB

Komentari