Nenad Ninčević: "Geni kameni" nisu nacistička pjesma!

Nenad Ninčević: "Geni kameni" nisu nacistička pjesma!

Nenad Ninčević, autor teksta "Geni kameni"

Thompson je proteklog tjedna podijelio javnost i pomutio slavlje naših Vatrenih, neki mediji su uporni u tvrdnjama da, zbog nekih fašističkih napjeva, Thompsonu nije mjesto na pozornici makar ga pozvao i najbolji svjetski nogometaš Luka Modrić.

Večeras, 24. srpnja, priređuje se velik doček našega srebrnoga nogometnog izbornika zlatnog sjaja Zlatka Dalića u njegovu rodnom gradu Livnu. Proslavi će se pridružiti i nekoliko hrvatskih reprezentativaca, a među njima će sigurno biti i Ante Rebić te Ivan Perišić.

Na livanjskom stadionu Zgona očekuje se četrdesetak tisuća ljudi, u 18 sati će Šime Strikoman snimiti još jednu svoju miljenijsku fotografiju, a nakon 19 sati na fešti će nastupiti Marko Perković Thompson, Mate Bulić, DraženaZečić, Miroslav Škoro, Jole, Dalmatino i drugi izvođači.

Dakle, nakon Zagreba, gdje je pjesmu "Lijepa li si" otpjevao s klapom HRM-a Sveti Juraj, te započeo pjesmu "Geni kameni" pa je izgašen razglas, Marko Perković Thompson je na poziv Zlatka Dalića nastupio na službenoj svečanosti u Varaždinu, a i večeras će pjevati u Livnu.

Za neke su sporne i druge Thompsonove pjesme, među njima i "Geni kameni", a jedan je splitski kolumnist napisao da je ta pjesma "nacistički šlager" zbog stihova "Plave krvi, bijela lica, rađaju se nova dica".

Zanimljivo, uz pjesme "Moja domovina" i "Lijepa li si", dvije najpopularnije pjesme koje su Vatreni nakon pobjeda također pjevali u svlačionici su "Nije u šoldima sve" i "Geni kameni", a njihov tekst nije napisao Thompson, nego naš najpoznatiji hitmejker Nenad Neno Ninčević, sin kamene Dalmatinske zagore.

Evo što je Nenad Ninčević kazao na primjedbe da su njegovi stihovi fašistički i nacistički:

Nenad Ninčević

Preuzmite datoteke

Nenad Ninčević 21,3 MB

Komentari