Nevenka Nekić dobitnica Plakete "Dobrojutro more" 2018

Nevenka Nekić dobitnica Plakete "Dobrojutro more" 2018 Nevenka Nekić dobitnica Plakete "Dobrojutro more" 2018
Sudionici pjesničkih susreta Sudionici pjesničkih susreta

Đuro Vidmarović, Nevenka Nekić i Darijo Radović

U Gornjoj Podstrani, u godini kada se obilježava 90. obljetnica rođenja Josipa Bepa Pupačića, održani su 22. pjesnički susreti "Dobrojutro more". Predstavljen je zbornik pjesama sa stihovima 16 autora koji su kazivali svoje pjesme,

 a u Čitovnici je otvorena 74. skupna izložba slika šest članica Likovne udruge "ANTE KAŠTELANČIĆ" iz Podstrane.

Na kraju programa predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović govorio je o književnom djelu Nevenke Nekić, kojoj je povelju "Dobrojutro more" uručio predsjednik podstranske Matice hrvatske Darijo Radović.

Nevenka Nekić objavila je 41 knjigu pjesama, proze, književne kritike i ogleda, često je pisala i o kulturnoj baštini Dalmacije, a posebno je zapažena po romanima o blaženom Alojziju Stepincu, francuskom branitelju u Domovinskom ratu Jeanu-Michelu Nicolieru i drugim mučenicima iz našeg obrambenog rata.

Zahvaljujući na Povelji "Dobrojutro more", laureatkinja je kazala da uz Povelju "Andrija Buvina" koju je dobila na Danima kršćanske kulture u Splitu, riječ o njezinim najdražim nagradama.

Tom je prigodom Nevenka Nekić pročitala tekst o kulturnoj baštini slavne Poljičke Republike, pa poslušajmo taj duhovni putopis kroz prostor i vrijeme Poljica:

NEVENKA NEKIĆ - PUTOPIS KROZ POLJICA

Komentari