Noćne izložbe pasa u Splitu

Noćne  izložbe  pasa  u  Splitu Noćne  izložbe  pasa  u  Splitu

Klub sportskih pasa Split uz odobrenje Hrvatskog kinološkog saveza i Međunarodne kinološke federacije i ove godine organizira Četiri ljetne noćne izložbe pasa. Ovo je jedanaeste po redu izložba u Splitu koja će se održati od 26. do 29. srpnja, na stadionu Rugby kluba „Nada“, Zrinsko Frankopanska 17.

Prijavljeno je više od 5000 pasa u gotovo 200 različitih pasmina, iz četrdesetak zemalja svijeta, a koji će, osim sudjelovanja na izložbama, uživati i u turističkoj ponudi našeg grada i Dalmacije. Najviše ih, uz 145 izlagača iz Hrvatske dnevno, dolazi iz Italije (158), Njemačke (134) i Češke (105) . Najbrojnije pasmine ove godine su patuljasti šnauceri (34 dnevno), zlatni retriveri (30), te stafordski bulterijeri (27). 

Svečano otvaranje predviđeno je za četvrtak, 26. srpnja u 18,15 sati na Starom Placu.

U četvrtak, petak i subotu suđenje svih pasmina pasa održavati će se od 19 do 23,30 sati, a u nedjelju od 19 do 22,30 sati. Nakon toga svaki će dan započeti prigodni „show program“. Prve tri večeri od ponoći pa negdje do 1,30 izabirati će se ukupni pobjednici dana u kategorijama najboljih mladih vodiča pasa, najljepših uzgojnih skupina, parova, autohtonih pasa, štenaca, najmlađih pasa, veterana, lovnih radnih pasa i mladih pasa. U subotu, 28. srpnja s početkom u 22,30 sati će se održati klupsko prvenstvo za dalmatinske pse. U nedjelju, 29. srpnja oko jedan sat poslije ponoći jedan od najpoznatijih svjetskih kinoloških sudaca Paul Stanton iz Švedske izabrati će ukupnog pobjednika uz atraktivan program koji će uveličati rimski vojnici i car Dioklecijan. U nedjelju, u 22,30 sati, prije početka finalnog programa posjetitelje i izlagače će zabavljati poznata splitska pjevačica Maja Bajamić.

Ovo će uistinu biti kinološki spektakl s obzirom da se radi o jedanaestom izdanju manifestacije. Sve je spremno da se izlagači i gosti dobro osjećaju, da se kući vrate s lijepim uspomenama i tako promoviraju Split kao biser hrvatskog turizma!

Komentari