Nova oštra kazna stigla na Poljud

Nova oštra kazna stigla na Poljud

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluku po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HT Prve lige te je Hajduk kažnjen zbog neprimjerenog i rasističkog skandiranja, uporabe pirotehničkih sredstava Torcide na utakmici Jadranskog derbija s Rijekom na Poljudu.

- Na utakmici Hajduk-Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67.-76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su  zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna, objavljeno je na službenoj stranici Prve HNL. 

Kažnjen je i Hajdukov veznjak Stanko Jurić zbog pogrdnog pjevanja s Torcidom nakon susreta.  

- Stanko Jurić, igrač HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog povredi odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice Hajduk-Rijeka (članak 84. DP HNS), stoji u odluci disciplinskog suca.

Komentari