Novi Blankin uspjeh

Novi Blankin uspjeh

Foto Igor Kralj / Pixsell

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pobijedila je na Sainsburys Anniversary Gamesu Londonu s preskočena dva metra, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat sezone.

 

Vlašić je u Londonu sve visine (184, 190, 193, 196, 198 i 200 cm) preskakala iz prvog pokušaja, a zatim je podigla letvicu na 2,02 metra, no niti jedan od tri pokušaja na toj visini nije bio uspješan.

Jako sam sretna što sam prvi dio sezone zaključila skokom preko dva metra. Posebice zato jer sam sve visine skakala iz prvog pokušaja, što daje naslutiti određeni iskorak u tehničkom smislu. Inače sam danas bila malo sigurnija, što se pokazalo na svakoj visini. Osjećam da ni tih 202 cm nije bilo nedostižno.  Izgleda da je ovo pravi put, rekla je Blanka nakon nove velike pobjede.

Drugo je mejsto s rezultatom 1,96 m zauzela Španjolka Ruth Beitia, a treće Amerikanka Chaunte Lowe s 1,93 m.

Bilo je to posljednje natjecanje za Vlašić prije Europskog prvenstva u Zurichu (12. - 17. kolovoza), a u Londonu je nastavila niz pobjeda koji je započela na mitingu Dijamantne lige u Parizu prije 15 dana, a nastavila u Glasgowu prošle subote.

Ovakvim ishodom zadnjeg Blankinog natjecanja uoči Europskog prvenstva vrlo je zadovoljan i njezin otac i trener, Joško Vlašić:

To je bio savršen prvi dio sezone! Sve što smo planirali, napravili smo. Ovih 200 cm, 200 cm iz Pariza pa 198 cm iz Osla. Sve su to rezultati vrlo visoke vrijednosti. Kad je i skakala manje, u pitanju su bili neki drugi razlozi (velika hladnoća u Sollentuni, primjerice). Da i ne govorim da se Blanka tim skokovima preko dva metra još malo približila onom rekordu Stefke Kostadinove, koja je 197 puta išla preko dva metra. Sve je to za Blanku vrlo poticajno i s optimizmom gledam prema nastavku sezone.

S obzirom da se Olimpijski stadion u Londonu, na kojemu su prije dvije godine održane Olimpijske igre, preuređuje, Splićanka je slavila na provizornom atletskom borilištu na Horse Guards Paradeu.

REZULTATI:

1. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 2,00m
2. Ruth Beitia (Špa) 1,96
3. Chaunte Lowe (SAD) 1,93
4. Emma Green (Šve) 1,93
5. Isobel Pooley (VB) 1,87
6. Xingjuan Zheng (Kina) 1,84

Komentari