Obilježavanje 40 godina MIS-a u Splitu

Obilježavanje 40 godina MIS-a u Splitu

Splitski savez športova, pod pokroviteljstvom Grada Splita, organizira višednevnu svečanost u povodu obilježavanja 40. obljetnice održavanja VIII. mediteranskih igara u Splitu i proslavu Dana splitskog sporta. Podizanje zastave MIS-a na jarbol bilo je u utorak 10. rujna na stadionu Poljud,

a utrka na 10 km počela je u 18 sati (start stadion Poljud – cilj Riva).

U četvrtak 12. rujna je u 17.30 sati na pomoćnim terenima na Poljudu nogometna utakmica Hajduka i splitskih liječnika, a u petak se u 18 sati u Staroj vijećnici na Pjaci otvara prigodna izložba o 40. godina održavanja VIII. mediteranskih igara u Splitu, a svečana akademija o MIS-u je u 19 sati u palači Milesi.

U svim sportskim objektima u gradu u subotu će trajati dani otvorenih vrata splitskog sporta, na bazenima Poljud igrat će se kvalifikacijski turnir Len kupa, a održat će se i veteransko prvenstvo Hrvatske u plivanju. 

U nedjelju, 15. rujna, u 17.30 sati je snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana, a u 18 je svečani mimohod splitskih klubova. Podijelit će se i nagrade Splitskog saveza sportova: nagrada za životno djelo trofej Fabjan Kaliterna, prigodne nagrade za klubove koji slave okrugle obljetnice - više od 50 godina osnutka te prigodne nagrade za sudionike i osvajače medalja na MIS 79. Proslava će završiti koncertom i vatrometom.

 

Komentari